Sjarmerende atrie med ekte middelhavsstemning

Mens de fleste ansatte hadde juleferie, fikk det ene atriet hos Vår Energi på Forus et solid løft. Med ønskebrønn, park og spill har det virkelig blitt et knutepunkt med rom for gode pauser og sosialt samvær.

I dette prosjektet har vi stått for komplett leveranse i form av interiørarkitekttjenester, møbler, byggverk, trær og dekorbelysning.

Se video av prosjektet

Italienske vibber møter nordisk design

Vår Energi er deleid av det italienske selskapet Eni, og det var ønske om å få frem dette i innredningen. Som italienere flest har de selvfølgelig en skikkelig kaffemaskin. Her kan de ansatte nyte en deilig kopp autentisk, italiensk espresso. For å gi kaffebaren det fokuset den fortjener ble den rammet inn av et stort overbygg i heltre eik. Sort netting, pendler og vinranker fra gulv til tak binder konstruksjonen sammen til et moderne bakgårdshus og de hengende lyspærene skaper en lun glød som underbygger den herlige, rustikke atmosfæren.

Som på en ekte piazza har de fått en ønskebrønn i senter av rommet, og sammen med det organiske uttrykket på stolene rundt skaper det en spennende kontrast til det stramme uttrykket på den romslige, oransje sittegruppen.

Varierte soner

Ved å skape varierte soner innbyr rommet til flere typer bruk. Her finnes soner med langbord for møter eller lunsj.

For de som ønsker å være i aktivitet har vi samlet alle spillene i en egen sone. Her kan de spille både sjakk, biljard, bordfotball og PlayStation.

Er planen å besøke atriet for et roligere avbrekk, finnes varierte sittegrupper med mer komfortable loungemøbler både i parken og rundt ønskebrønnen. I tillegg er det en sittegruppe med sofa for de større gruppene.

It’s all in the details

Detaljer er det som gir interiøret det lille ekstra. De binder møbler, konsept og stemning sammen og gjør rommet komplett. Ved å plassere detaljene riktig gir det en behagelig visuell flyt i rommet.

Ønskebrønnen er designet slik at det skal se ut som regndråper drypper fra appelsintreet. Det gir en rolig og avslappende atmosfære. Appelsinene binder vakkert sammen de oransje stolene i parken med den oransje sittegruppen på motsatt side av rommet.

For den ekte parkfølelsen har vi hengt lyslenker mellom trærne. Disse blir tatt opp igjen i lyspærene over langbordene, inni kaffesonen og under pergolaene i spillesonen.

Gjenbruk og redesign

Rommet inneholdt allerede flotte møbler av god kvalitet.
Disse ble brukt i kombinasjon med nye møbler for å gi de nytt liv.

Noen av langbordene lagde vi om til mediestasjon/møtebord ved å gi de en endevegg med mulighet for skjermoppheng. For det lille ekstra satte vi på en sort metallstang med lamper og kunstige planter. De resterende langbordene ble plassert i nærheten av spillesonen både for å gi ekstra sitteplasser og for å skape balanse mot den oransje sittegruppen på motsatt side av rommet.

Fra før av hadde de en stilig sittegruppe med grønne loungestoler og småbord. Denne fikk nytt liv i PlayStation sonen under den ene pergolaen. Der finner vi også fotballbord og biljardbord. Fotballbordet ble gjenbrukt som det er mens biljardbordet ble frisket opp med sort folie for at det skulle passe bedre inn i det nye interiøret.

Alle trærne i dette prosjektet har også elementer av gjenbruk. Stammene kommer fra trær som allikevel skulle felles, så de er et miljøvennlig alternativ til kunstige stammer. Eksisterende plantekasser ble brukt flere steder i rommet for å skape skjerming.

Spesialkonstruksjon

Dette prosjektet inneholdt mye spesialkonstruksjon. Fra ønskebrønn til pergola og spesialdesignet parkområde, for ikke å glemme det store overbygget over kaffebaren.

Vi har brukt hvitlasert eik på alt treverk til spesialkonstruksjon i dette prosjektet. Eik har et eksklusivt uttrykk med flott varme og struktur.

Reisverket i pergolaene og overbygget over kaffesonen er bundet sammen av sortlakkert netting, som gir en moderne vri på en ellers tradisjonell konstruksjon.

For å binde sammen de ulike sonene i rommet har vi brukt treverk på sitteflaten rundt ønskebrønnen i tillegg til pergola og overbygg.

Inni spillesonen har de også fått spesialtilpassede bokhyller og TV-benk.

Rom for pauser

Det finnes mengder av forskning som viser at pauser er viktig. Ved å forlate arbeidsplassen og ta en pause vil hjernen få hvile og restitusjon, og du vil returnere til arbeidet med fornyet kraft.

Pauser sammen med kollegaer gir også økt trivsel og samhold på arbeidsplassen.

Parken har flere sitteplasser som innbyr til uformelle pauser. Kombinasjonen av stoler og puffer gir mulighet for å sitte både alene og i grupper.

Stolene rundt ønskebrønnen har et romslig og avslappet uttrykk. Kombinert med det matchende lysegrønne vannet i ønskebrønnen innbyr de til kaffepauser og gode samtaler med kollegaer.

Den gode stemningen

Det var viktig for Vår Energi å skape et sted hvor de ansatte kan samles i en mer uformell setting. Under pergolaene har vi laget en egen sone for spill og moro, med både biljard, fotballbord og PlayStation. Denne sonen har et mer livlig uttrykk med rosa blomster og et stilig neonskilt.

Veggene i denne sonen har fått en grønnfarge, som står utrolig godt til den hvitlaserte pergolaen og de rosa blomstene. For å skape en rød tråd tas den samme fargen opp i endeveggene på mediestasjonene i andre enden av rommet.

For å strekke spillesonen litt ut i rommet har vi satt inn et gatesjakk like utenfor pergolaen. Dette har vi komplementert med en egen lyktestolpe for å forsterke følelsen av å være på en ekte italiensk piazza.

Godt samarbeid

Vår Energi har vært en glede å samarbeide med fra første møte. De var flinke til å sette ord på ønsker og behov for rommet. I tillegg var de åpne for alle forslag, og kom alltid med raske og konstruktive tilbakemeldinger. Vi takker for tilliten!

Det har vært en veldig god prosess fra start til slutt. Et godt planlagt prosjekt og en glede å samarbeide med Tre og Stål og underleverandørene. Og resultatet er kjempeflott! Nå står biscottien på kjøkkenbenken og baristaen er i full sving – og folk er meget begeistret for resultatet!
– Linda Skeie, Driftsleder Vestre Svanholmen 1

Spør oss om prosjektet

Syns du dette så spennende ut? Lurer du på noe, eller kanskje du trenger hjelp med ditt eget prosjekt? Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg!

Prosjektleder: Ronny Husvæg, tlf. 959 41 876
Interiørarkitekt: Elisabeth Frafjord Hole, tlf. 982 09 496

Send forespørsel

Lei av skjemaer? Ring 51 88 46 50
så svarer vi lynraskt!

Inventum Tre og Stål