Kafé, lounge og park

De fleste som inntok lunsjen i kantinen i Vassbotnen 23 på Forus en mandag i april 2022, strakk nok lunsjpausen godt over halvtimen. Ikke fordi lunsjporsjonene plutselig var blitt så mye større eller maten så mye bedre, men fordi den tidligere tradisjonelle kantinen nå var blitt en blanding av kafé, lounge og park med en iøynefallende «takterrasse» i midten.

Se video av byggeperioden

Under byggeperioden


– Da vi informerte brukerne av bygget om at byggeperioden ville ta ti uker og at de måtte påregne støy i bestemte tidsrom, var det utrolig viktig for oss at vi holdt det vi lovet. Her var Tre og Stål forbilledlige. De hadde stålkontroll hele veien, og da kantina åpnet igjen, var det uten forbehold. Så å si alt av møbler var på plass, forteller Gry Myklebust Iversen.


Sammen med huseier og flere kolleger i Seabrokers Services,
satt Gry Myklebust Iversen i arbeidsgruppa til Tre og Stål
og var hele tiden tett på prosjektet.


Totalleveransen er viktig

Et lokalt arkitektbyrå fikk jobben med å tegne en mulighetsskisse. Løsningen med en «centrepiece» i midten av det store atriet, falt i smak og ble styrende for det videre arbeidet. At det til slutt ble Tre & Stål som fikk oppdraget, hadde ikke minst med deres tverrfaglige kompetanse å gjøre.

Tre og Stål var suverene
– alltid på tilbudssiden og raske
til å fange opp og respondere
på våre innspill.

“Riktignok har vi ommøblert og gjort om på ting i flere prosjekter tidligere, men aldri satt opp et bygg i bygget, som her. Dette er et unikt prosjekt for oss, og Seabrokers Eiendom var derfor på jakt etter en samarbeidspartner som kunne ta seg av hele prosjektet.”

Smarte innspill

– For meg var det betryggende å oppleve at Tre og Stål var minst like opptatt av detaljene som oss. I et bygg som dette må de estetiske valgene hele tiden vurderes opp mot kvalitet, renhold og varighet. Her var Tre og Stål suverene – alltid på tilbudssiden og raske til å fange opp og respondere på våre innspill, påpeker Gry Myklebust Iversen som også trekker fram samarbeidspartnerens evne til å skape nytt av gammelt. Flere av stolene i kantina ble trukket om, og gamle kantinebord fungerer nå fint side om side med nye.

Gode workshops

–Vi hadde blant annet en egen workshop på plantene vi hadde valgt, så vi skulle være sikre på at de stemte med utrykket vi ønsket oss og som vi mente ville passe inn i parkområdet og i atriet forøvrig. Tre og Stål jobbet iherdig med dette og kom fram til en dansk leverandør som leverte ekte trestammer og grener med kunstige blader. Spot on! forteller hun.

Underveis hadde de også flere workshops i lokalene til Tre og Stål der de blant annet fikk se og kjenne på materialer og tekstiler, prøvesitte møbler og sjekke ut farger.

–Vi visste derfor nøyaktig hvordan det vi hadde bestemt oss for både så og kjentes ut, sier hun. Jevnlige byggemøter, der også interiørarkitektene var med, sørget for at framdriften i prosjektet hele tiden ble godt ivaretatt.

Fargepaletten i dempede blå- og grønntoner ispedd beige med svarte kontraster, understreker kafépreget i kantina. Plantene, som er kunstige, men ser ekte ut, varierer fra eucalyptus til strå, små oliventrær og større trær.

Lekenhet og kreative løsninger

Centrepiecen fanger umiddelbart oppmerksomheten når du går inn i den store kantina i Seabrokers-bygget på Forus. Brede trapper fører opp til det som ser ut som en «takterrasse» med rekkverk i glass, runde cafébord, stoler, puffer og to iøynefallende palmer i tekstil. Disse demper støy, er fine å se på og fungerer også som trådløse ladestasjoner for smarttelefoner og andre digitale enheter.

–Dette spilte Tre og Stål inn, og vi likte det umiddelbart. Det samme gjelder parkområdet til høyre for inngangen til kantina, forteller Gry og peker mot et plenbelagt område der et stort tre dominerer den ene siden og en benk og en lyktestolpe den andre. Mellom disse renner det som ser ut som en elv, og flere trær i ulike størrelser omkranser denne.

–Å omforme ventilasjonsaggregatet som står her til et parkområde, er genialt. Også dette en idé fra Tre og Stål, fortsetter Gry.

Møbler med variasjon

Møblene som er valgt, gjenspeiler variasjonen i de ulike sonene som kantina i Vassbotnen 23 nå har fått. Her er høye og lave stoler, noen i tre, andre i tekstil. Her er sofaer, lenestoler og puffer i ulike størrelser, alle i samme fargepalett.

Ut fra centrepiecen har Tre og Stål også møblert en pergola med sofagrupper. På andre siden av denne har de lagd et overbygg møblert som et åpent møterom til allmenn bruk, noe som styrker opplevelsen av ulike rom og soner. 

I et prosjekt som dette er det ekstremt viktig å ha en samarbeidspartner du kan stole på og som forstår nøyaktig hva du trenger. Kommunikasjonen må fungere, noe den virkelig har gjort i dette prosjektet. Avvikene har vært minimale, og alle møblene kom til rett tid, bortsett fra en liten leveranse. At Tre og Stål hele tiden også har ordnet opp i de små tingene underveis, har også vært utrolig godt, avslutter Gry Myklebust Iversen som veldig gjerne samarbeider med Tre og Stål igjen.

Viktige punkter
for Seabrookers

 • Liker å være aktivt deltakende i prosjekter som dette.
 • Viktig at sluttproduktet blir som forventet. 
 • Viktig at oppdragstaker tilfører ting undervegs, overrasker – ikke bare leverer. 
 • Å ha med interiørarkitekter i byggemøtene, som ser helheten, hadde stor betydning for prosjektet.
 • Å kunne se og ta på materialene som ble valgt – ga trygghet.
 • At Tre og Stål tok hensyn til og forstod viktigheten av å se estetikken opp mot renhold, drift, varighet og solforhold, betydde mye.
 • Hyppige møtepunkter – trykk på prosjektet – avgjørende.
 • Å få raske svar, oppleve seg sett og få anerkjennelse for egne innspill, betydde mye.
 • Bærekraft: Gjenbruk av møbler, viktig.
 • En leveranse med fleksibilitet – at man kan flytte om på møbler og andre ting – viktig.
 • Ekstremt viktig at selve arbeidet går som planlagt: Her var også selve rigginga godt planlagt, Seabrokers kjente seg trygge på at ting ville bli som forespeilet med hensyn til tidsforbruk.
 • Godt samarbeid gjennom hele prosessen, ikke bare i planleggingsfasen, men også i selve gjennomføringen og etter leveransen.
 • Utrolig få avvik, lite som henger igjen og som må følges opp. 
Gry Myklebust Iversen, driftsleder i Seabrokers Services.

Bedre enn forventet

Jeg var så spent på om vi klarte å gjenskape skissene. Som regel ser ting bedre ut på tegnebrettet enn i virkeligheten. Men her var det omvendt.

Send forespørsel

Lei av skjemaer? Ring 51 88 46 50
så svarer vi lynraskt!

Inventum Tre og Stål